Etnic

Kolekcija za novo sezono temelji na mešanici etno kulture z močnim privdihom punka. Inspiracija je sočasna prihodom novih trendov modnih kreatorjev in designerjev. Dovolili smo si mešati detajle Tibeta, Orienta, grško - španskega stila, plemenskih kultur ter uporabili "surovost" za izražanje. Designerji so segli po zmečkanih materialih, čipkah, vezeninah, mi pa smo v laseh poudarili strukturo, gibanje in celo valovitost.

Tehnike striženja še vedno temeljijo na nepovezanosti, vendar v precej manj opazni razliki kot v prejšnji sezoni. V samih oddelitvah je opaziti močni punkovski temelj (Iro, Mohawk,…), ki pa v končnem učinku kljub surovem izražanju zaradi strukture in gibanja dobi mehkobo. Skupna značilnost v vseh videzih so daljši "repki" v konturnih predelih, ki pa se izražajo zelo mehko. Podobno se izraža tudi v predelu ponyja. Posebnost vseh tehnik ETNIC striženj je v tem, da jih lahko uporabljamo na vseh dolžinah ter da imamo z njimi široko možnost izražanja, od zelo komercialnih efektov pa vse tja do ekstremnosti. Same tehnike so zamišljene unisex.

Tehnike barvanja, ki morajo popolnoma podpreti striženje, so identično oddeljene kot tehnike striženja. Kombinacijo z barvo izražamo v nepovezanih predelih in prevladujejo v senčenjih ter dobesedno razlivanjih. Same nianse ter spekter barv prilagajamo tipu ter seveda željeni jakosti izražanja, kar ponovno pomeni veliko uporabnosti.